Vizită la Cetatea Micene

298 aprecieri de la 306 cititori

Și mormântul lui Agamemnon

Plecăm de la Sparta spre Micene pe un drum splendid cu peisaje frumoase brăzdate de minim șapte tuneluri.

 

Ajungem la Micene și ne oprim la Mormântul lui Agamemnon. Parcare mare, lume puțină.
Kitty se mulțumește să stea pe o bancă, nefiind impresionată de importanța locului.
Cei drept, nu există nici o dovadă concludentă că acest mormânt ar fi a lui Agamemnon. Micene: mormântul lui Agamemnon Micene: mormântul lui Agamemnon Micene: mormântul lui Agamemnon Micene: mormântul lui Agamemnon Mai sus se află Cetatea Micene, așa că ne-am suit pe moto și-am parcat în parcarea din fața intrării.
La fel, Kitty și-a luat o sticlă de suc și-o cafea și m-a așteptat la umbră pe o bancă în parcare.

Intrarea în cetate se face pe sub impunătoarea Poartă a Leilor.
"Poarta leilor", cel mai cunoscut element arhitectural de la Micene, emblemă a regilor micenineni și un simbol al puterii acestora asupra supușilor, era principala cale de acces în cetate. Micene: Poarta leilor Micene: Poarta leilor Cetatea Micene era unul dintre cele mai importante centre ale civilizației grecești, o fortificație militară care domina mare parte din Grecia de sud.
Conform legendelor grecești, cetatea Micene a fost întemeiată de Perseu, însă realitatea istorică ne spune că a fost fondată de triburile indo-europene ale aheilor cu aprox. 2000 î.Hr..
Construită cu circa opt sute de ani înaintea ridicării edificiilor importante din Atena clasică, la Cetatea Micene a fost găsit un scarabeu al reginei Tiye a Egiptului, soția faraonului Amenhotep III, nimeni altul decât tatăl lui Akenaton. Cetatea Micene Totuși, nu a fost prima civilizație care să domine Marea Egee.
Civilizația Micene a fost precedată de civilizația minoică care dominau prin cultură și comerț toată Marea Egee.
Colapsul civilizației minoice, atribuită unui dezastru natural (erupția vulcanului din Santorini) dar și a invaziilor ostile, a condus la creșterea puterii și influenței grecilor de la Micene. Cetatea Micene Până în secolul 15 î.H, civilizația micene a cucerit teritorii pe coasta de sud est a Anatoliei, fapt ce a condus la un contact direct cu Imperiul Hitit care controla o foarte mare parte din teritoriile Turciei și Siriei moderne.
Odată ajunși pe teritorii vasale hitiților, micenienii au încurajat rebeliuni împotriva acestora din urmă.
Există teorii care consemnează faptul că un astfel de episod în Wilusa (Troia) stat bogat și vasal hitiților a condus defapt la războiul troian, acest război nefiind decât o ciocnire între civilizațiile dominante din acele timpuri, ambele dorind control asupra rutelor maritime de la canalul Hellespont care lega Marea Egee de Marea Neagră. Cetatea Micene Cetatea Micene este legată de Agamemnon, cel care a condus asediul de 10 ani împotriva Troiei așa cum este relatat de Homer în poemele sale.
Anticii spuneau că numai ciclopii ar fi putut zidi uriașele fortificații de la Micene. Cetatea Micene Puternici și mândri asemenea celor doi lei ce străjuiau cetate, Atreu și Agamemnon au adunat averi fără de număr prin comerț, piraterie, jafuri și expediții militare.
La Micene a fost descoperit un adevărat tezaur: obiecte din aur și argint unice cântărind mai bine de 14 kg, podoabe și alte obiecte aparținând regilor micenieni. Homer spunea că sceptrul suveranilor micenieni fusese făurit în Olimp și era moștenit din tată în fiu de-a lungul secolelor, numind Cetatea Micene "cea bogată în aur". Cetatea Micene Numărul mare de obiecte din aur unice prin execuție și concepție au făcut ca mormintele de la Micene să fie cele mai însemnate de pe teritoriul Greciei. Cetatea Micene "Masca lui Agamemnon", poate cel mai prețios obiect între comorile găsite, se găsește la Muzeul Național de Arheologie din Atena. Cetatea Micene Vom ajunge și acolo însă mai avem ceva locații de parcurs.

 

 

298 aprecieri de la 306 cititori


  • Distribuie:


anterior:
Vizităm Sparta antică
următor:
Cu ferryboatul de noapte spre Creta
următorul:

Grecia: 30 de zile plus una: Cu ferryboatul de noapte spre Creta

Cu ferryboatul de noapte spre Creta

Ne grăbim să prindem ferryboatul de noapte spre Creta pentru că nu aveam rezervare

vezi detalii

anteriorul:

Grecia: 30 de zile plus una: Vizităm Sparta antică

Vizităm Sparta antică

Am ajuns la Sparta și vizităm orașul antic dar și muzeul

vezi detalii

Micene

Micene

Grecia

În al doilea mileniu î.Hr., Micene a fost unul dintre centrele majore ale civilizației grecești, o fortăreață militară care a dominat o mare parte din sudul Greciei, Creta, Cicladele și părți din sud-vestul Anatoliei.



Grecia: 30 de zile plus una: Vizită la Cetatea Micene

Grecia: 30 de zile plus una

Jurnalul unei călătorii de 4300 de km prin Grecia

vezi tura
Vizitează canalul Youtube

Hai cu Busa prin lume!

Click pentru abonare directă!

Eu sunt Sorin și îți urez BUN VENIT pe canalul HayabusaTravels, locul unde vei găsi motovloguri serioase despre motociclism, călătorii cu motocicleta și alte subiecte adiacente.
Abonează-te și apasă clopoțelul pentru a fi notificat ori de câte ori postez.
Abonarea este gratuită!
Vizionare placută!

vezi canalul
Motocilism: Reguli pentru începători

Motocilism:
Reguli pentru începători

descarcă

Accident versus Certitudine

Accident versus Certitudine

Nimeni nu-și dorește să experimenteze un accident însă puțini aleg să accepte că accidentele nu se întâmplă din neant.

detalii

Acum este foarte ușor să devenim Parteneri

Harta noastră