Vizită la vulcanul din Santorini
271 aprecieri de la 287 cititori
După o zi de plajă, am luat de la o agenție locală o "croazieră" pe caldera vulcanului cu barca.
Am petrecut ziua vizitând vulcanul și insula Thirasia pentru ca apoi să ne bucurăm de asfințitul soarelui pe barcă.
Am fost luați cu autocarul din Kamari până la portul Thirei unde ne aștepta o barcă simplă.
Portul din Santorini văzut din autocar: Kitty n-a fost impresionată, cum era de așteptat. Încă mai are probleme cu bărcile mici. Ne-au dus la zona termală, acolo unde apa este sulfuroasă. Ideea era să facem baie, apa fiind termală: foarte frumos, dacă știam să înotăm.
Trebuie să nu porți haine albe pentru că vor fi pătate.
Noi am stat pe barcă împreună cu alții care nu știau să înoate.
Oh, well... După pauza de înot, fuga la vulcan pentru o vizită.
Foarte cald, teren foarte accidentat, eu fiind în "adidași de înot". După ceva informații oferite de ghid, am fost lăsați liberi să explorăm zona. Nu ai cum să te pierzi fiind o singură potecă care, pe alocuri este formată din pietre mai mici sau mai mari. O adevărată plăcere pentru tălpi.
Bine, poți pierde plecarea vasului. Mai bine zis, poți să-i enervezi pe toți care așteaptă plecarea din port pe un soare dogoritor.
Câțiva italieni au venit așa de târziu încât se discuta dacă-i oportun să se ducă cineva din echipaj sa-i aducă. Despre acest vulcan există foarte multe informații pe internet așa că mă voi limita doar la a spune că erupția cea mai mare a avut loc în 1613 î.C. având efecte catastrofale la scară planetară.
Este cea mai mare erupție vulcanică "documentată", având scara 7 din 8 posibile. Erupția Vezuviului din era romană a fost catalogată având scara 5.
Eruptia vulcanului Thera, Santorini a fost de minim patru ori mai mare decât cea a vulcanului Krakatoa, fiind simțită pe o distanță de aprox. 5 000 de kilometri, generând valuri tsunami care au atins până la 12 metri înălțime.
Deși nu a dus la extincția civilizației minoice, erupția a contribuit la declinul rapid al acestei civilizații, afectând serios capacitatea de comerț naval, valurile tsunami stârnite de erupție distrugând flota. Acum, deși vulcanul este activ, nu se vede nimic spectaculos exceptând aburi cu miros de sulf și căldură emanată dacă te apropii prea mult.
Cu siguranță va erupe din nou. După ce-am vizitat vulcanul, ne-am oprit ptr o oră pe insula Thirasia, unde locuiesc mai multe pisici decât oameni. Am stat să mâncăm și să bem ceva, costurile acestea nefiind incluse în prețul "croazierei".
Aș fi vrut să urc până sus, dar mi s-a părut prea departe și era posibil să nu ajung la timp pentru plecare. Nu s-a stat mult, timpul a trecut foarte repede și iată-ne îmbarcați, pregătiți pentru apusul de soare pe apă.
271 aprecieri de la 287 cititori
anterior:
Am ajuns în Santoriniurmător:
Turnul meteorologic din Santorini
Turnul meteorologic din Santorini
Tot stăteam pe plajă și ne uitam la acel munte care mai mereu era acoperit de nori așa că ne-am gândit să mergem acolo
vezi detaliiIată-ne ajunși în Santorini cu motocicleta noastră și ne cazăm în Kamari
vezi detaliiHai cu Busa prin lume!
Eu sunt Sorin și îți urez BUN VENIT pe canalul HayabusaTravels, locul unde vei găsi motovloguri serioase despre motociclism,
călătorii cu motocicleta și alte subiecte adiacente.
Abonează-te și apasă clopoțelul pentru a fi notificat ori de câte ori postez.
Abonarea este gratuită!
Vizionare placută!
Motocilism:
Reguli pentru începători
Nimeni nu-și dorește să experimenteze un accident însă puțini aleg să accepte că accidentele nu se întâmplă din neant.
detalii