Cetatea Marienburg - Feldioara!

684 aprecieri de la 695 cititori

Răsărită din propria ruină, Cetatea Marienburg se înalță impunătoare la Feldioara, pe malul Oltului, la numai 20 de km de Brașov, pe drumul spre Sighișoara. Cetatea Marienburg Feldioara Poziția strategică, cu vizibilitate asupra unui ținut întins și avantajele naturale au făcut acest loc atractiv din preistorie. Platoul pe care se înalță cetatea a dezvăluit în decursul cercetărilor arheologice vestigii de locuire din cele mai vechi timpuri - neolitic, epoca bronzului, perioada dacică și cea romană, dar mai ales Evul Mediu. Cetatea Feldioara Cetatea Marienburg Feldioara Cetatea Marienburg Feldioara Mai întâi a fost o cetate de pământ, întărită probabil cu palisade, așa cum au găsit-o cuceritorii unguri în primele secole ale mileniului al doilea.
Coloniștii germani aduși de regii Ungariei și Cavalerii Teutoni i-au spus "Cetatea Sfintei Maria" - Marienburg. Nu știm cum se chema înainte, dar în limba română s-a păstrat denumirea derivată din maghiară - Feldioara. Cetatea Marienburg Feldioara În Evul Mediu, Feldioara a fost una dintre cele mai importante așezări din regiune - Scaun de Judecată și mai târziu târg liber, fapt mărturisit de monumentele istorice repuse azi în valoare și deschise, începând cu Cetatea, către cei dornici să le descopere! Cetatea Marienburg Feldioara Așezarea medievală a fost înființată de coloniștii sași în partea a doua a secolului al XII-lea, iar în perioada 1211 - 1225 Feldioara devine reședința cavalerilor teutoni care au stăpânit Țara Bârsei. Cetatea Marienburg Feldioara Venind dinspre răsărit, unde luase parte la cruciade, Ordinul Teuton a fost instalat în Țara Bârsei de către regele Ungariei Andrei al II-lea care își propunea astfel să oprească incursiunile cumanilor. Cetatea Marienburg Feldioara Cetatea Marienburg Feldioara Din secolul al XIII-lea datează și cea mai veche etapă de construcție a cetății. De-a lungul secolelor, ea a suferit distrugeri și refaceri succesive, pierzându-și la un moment dat rolul militar și devenind loc de păstrare a alimentelor și de organizare a diverselor evenimente ale comunității săsești.
Restaurarea sa, desfășurată în perioada 2013 - 2017, a salvat resturile de ziduri care supraviețuiseră ultimilor sute de ani de părăsire și i-a redat înfățișarea avută în secolul la XVII-lea.

Te invit să urmărești un video scurt de la cetate:

 

684 aprecieri de la 695 cititori


  • Distribuie:

Cetatea Marienburg - Feldioara!: alte câteva imagini:



 următor:
Peștera Valea Cetății
următorul:

Una scurtă prin Brașov: Peștera Valea Cetății

Peștera Valea Cetății

Este o peșteră situată la aproximativ 3 km de orașul Râșnov, pe Strada Cetății (1E) spre Poiana Brașov, situată la 825 m altitudine.

vezi detalii

Feldioara

Feldioara

România

Feldioara este satul de reședință al comunei cu același nume din județul Brașov, Transilvania, România. Face parte din regiunea istorică Țara Bârsei, aflându-se la cca. 500 m deasupra nivelului mării. Numele românesc al localității este derivat din maghiară, Föld-Vár, care înseamnă cetate de pământ.


Feldioara

Una scurtă prin Brașov: Cetatea Marienburg - Feldioara!

Una scurtă prin Brașov

Iată-ne la o plimbare scurtă de câteva zile prin ținuturile pitorești ale Brașovului.

vezi tura
Vizitează canalul Youtube

Hai cu Busa prin lume!

Click pentru abonare directă!

Eu sunt Sorin și îți urez BUN VENIT pe canalul HayabusaTravels, locul unde vei găsi motovloguri serioase despre motociclism, călătorii cu motocicleta și alte subiecte adiacente.
Abonează-te și apasă clopoțelul pentru a fi notificat ori de câte ori postez.
Abonarea este gratuită!
Vizionare placută!

vezi canalul
Motocilism: Reguli pentru începători

Motocilism:
Reguli pentru începători

descarcă

Mitul echipamentului

Mitul echipamentului

A nu se înțelege greşit! Este foarte bine să porți echipament de protecție pe motocicletă. Există situații când echipamentul reduce din amploarea eventualelor lovituri. La fel,

detalii

Acum este foarte ușor să devenim Parteneri

Harta noastră